10 Aralık 2009 Perşembe

10 ARALIK PERSEMBE Tebriz de 3.gun














































16.Gun
Siz bizi Iran da saniyordunuz ama biz bugun Kapadokya da gezdik.Inanmiyorsaniz fotograflara bakin.Tebriz e 50km uzaklikta Kandovan adinda bir koy.Buranin Kapadokyasi.Bi taksiyle anlastik.50km gitti,50km geldi ve bizi orda 1 saat bekledi.Odedigimiz para 22 TL.Donuste de Baska bir taksiyle Tebriz in 8km disinda Elgoli Parki na gittik.Taksi bizi orda yarim saat bekledi.Odedigimiz para 5TL.Buarada taksici 2 ay Istanbul da calismis."Ben sizlerden cok iyilik gordum"deyip para almak istemedi.Bu para almama durumuyla bircok kez karsilastik.Para vermekte israrci olmaniz gerekiyor.Onlar kibarliklarindan "Yok istemez"diyorlar ve sende usteleyip veriyorsun.
Elgoli Park i Sah in yaptirdigi yazlik mekanlardan birisi.Simdi asiklar dolasiyor.
Bugun para meselesini halletmemiz de komikti.Burada kredi karti ve bankamatiklerin calismadigini bildigimiz icin Iran da yetecek olan parayi dolar olarak yanimiza almistik.Ama nasilsa burdan Hindistan a motorun nakil parasi ve bizim ucak bileti paralarimizi yanimiza almayi atlamisiz.Bunu farkettigimizde Iran in icindeydik ve bize bu paranin bi sekilde ulastirilmasi gerekiyordu.Banka yoluyla sabit bi adres ve 4 gun bekleme gerektiriyordu.Bugun ise sorunu farkli bi sekilde cozduk.Emel hesabimizdaki parayi dolara cevirdi.Fettah parayi burdaki dovizcilerin soyledigi Kapalicarsi daki bi adrese goturdu.Burdaki adam "Parayi aldin mi?"diye sordu."Evet"cevabiyla bize para verildi.Biz Fettah i arayip "Parayi aldik"dedik.Fettah dukkandan ayrildi.Organize isler bunlar....!Bu para sorunumuzu cozmede bize yardimci olan herkese tesekkurler.Onlar kendilerini bilir :)

2 yorum:

  1. Fadil takipte haberiniz olsun. Elif kizimiza turban yakismis valla :) Ayrica fotograflar her gecen gun daha guzellesiyor. Yazilarin tamamini henuz okuyamadim ama okudugum kadariyla cok eglenceli. Yolunuz acik olsun arkadaslarim..

    YanıtlaSil
  2. Canimm sen de gel sen de gel...

    YanıtlaSil