2 Aralık 2009 Çarşamba

2 ARALIK ÇARŞAMBA Mardin







8. GÜN






Süpriz Deniz'in '' I '' olması gereken omuriliği '' C '' şeklinde.






Odamızı yine İsmail hocanın ayarladığı Antik Tatlıdede Otel'e taşıdık.Taksiye atlayıp hastaneye gittik.Doktor Deniz'in daha sık mola vermesini tavsiye etti. Ağrı kesici ve kas gevşetici verdi.Etkilerini yarın görücez.






Buarada harika bi kahvaltı yaptık.Ben '' Zahder '' le tanıştım , siz de tanışın tavsiye ederim.Artuklu eseri Ulu Cami ve çarşıyı dolaştık.Eskiden konak olan şuanki PTT binasına bayıldık.






Bugünkü km : 0



Toplam km : 1418



1ARALIK SALI Gaziantep-Urfa-Mardin







7.GÜN
Günün aktiviteleri; Urfa Gümrükhan'da kahve molası, Göbeklitepe ziyareti.Gerisi hep yol yol yol....
Viranşehir öncesinde ve sonrasında yol çok kötüydü.Asfalt ama her yer çukur.Bir kere daha karar verdim tek motorla Afrika hayal.Ya ben de kullanmalıyım ya da Deniz Afrika'yı dolaşıken ben de Avrupa'ya gitmeliyim.Ha buarada fit olmakta şart.Deniz'in beli ve bacakları, benim boynum,omuzlarım kopuyo...
Bu yorgunluğun üzerine büyük hayallerle geldiğimiz İpekyolu Kadın Kooparatifi konaklama yeri tam bir fiyasko.Odamızın bitişiğinde her 30 saniyede bir çalışan hidrofor, yerlerde her adımımızda havalanan toz ve kıl tomarları. Bu eve ulaşmak için en az 40 basamak çıkmak durumundasınız.Bu yüzden metal çantaları motoru park ettiğimiz yerin karşındaki dünya tatlısı baklavacıya bıraktık.
Deniz'in beli tutuldu.Allah'tan yarın motor kullanmayıp Mardin'i gezeceğiz.

Bugünün km si : 367
Toplam km: 1785

30 KASIM PAZARTESİ Aydıncık -Gaziantep





6.GÜN
Aydıncık'tan ( Kelenderis ) 7:30'da yola çıktık ve yaklaşık 500 km yaptık.4-5 kez durduk.Uzun süre hareketsizlikten bacaklarımız ve benim omzum ağrıdı.Son 100-150 km benim için çok çekilmezdi.Sonlara doğru uykum geldi.Allah'tan kahve molası verdik.
Birara yol çalışması vardı ve bu yüzden toprak yolda gittik.Vibrasyon dayanılmazdı.Afrika bu yük ve benimle çok zor.Galiba ben pass diyicem.'' Avrupa Avrupa duy sesimizi.....''
Mersin yolunda gördüğümüz Kız Kalesi'ne bayıldım...
Günün tek bonusu İsmail hocanın ayarladığı jakuzili otel odası.

Bugünün km si : 477
Toplam km : 1418









29 KASIM PAZAR Antalya-Alanya-Aydıncık(Mersin)









5.GÜN
Alanya'da Kenan hocalarda kahvaltı molası verdik.Günün sipesieli odun ateşinde pişirilmiş kırmızı biber,domtiz :)
Anamur'a gelmeden mola vermiş Antalyalı motorcularla karşılaştık.3 BMW 1200 GS Adventure, 1 BMW 1150 GS Adventure bi de cillop Tenere.Hepsi full ekipmanlı ve 3 çantalı ( kimisi full+full o kendisini bilir !!... )

Diyalog şöyleydi;
Deniz : Yolculuk nereye?
Motorcular : Anamur'a ( Antalya'dan) Sizin?
Deniz : Eee...Nepal'e...
Motorcular : !?!!...Efendim?...
NOT: Deniz'in en keyif aldığı yoldu.Bir sağa viraj, bir sola viraj.....Öööggh kuscam galiba.
Bugünün km si : 318
Toplam km : 941

28 KASIM CUMARTESİ Kalkan-Antalya 28 NOVEMBER SATURDAY

Binbir gece masallarından geçerdi ipek yolu,yürüdü Simurglar,vaktiyle kölelerin,vuslatını unutmuş askerlerin,sürgünlerin,maceracı kaşiflerin,tacirlerin,sultanların kah kan döküp yittiği,kah otağ kurup saltanat sürdüğü yoldan, zirvesi tanrılara mesken olmuş dağlara doğru.Dağlar değildi Simurglar'ı çağıran,içlerinde büyüyen ardını görme merakıydı yollarından caydırmayan.Simurglardı sadece niyetlerinden vazgeçmeyen.Dönecekti çark varacaktı Simurglar menzile yeni menziller kestirmek için gözlerine.Zaferin atı güçlüydü,bana mısın demezdi çetin yola sahibi yürü dedikçe.''Eğri dağ göstermezdi herkese yüzünü kibirlidir,göründü zaferin atına.''dedi Simurg.
Kibirlidir Eğri dağ.Durakmatmazdı Simurgları bu meydan okuma , geçilecekti Eğri dağ,geçilecekti paşa konakları Pers kapısına giden yolda.Pers'e seçilen yol fatih Alexander'inkinden daha çetindi.Yürüdüler Pers kapısına.Çark döndü,dağlar izledi.....(Saki)












4.Gun
Hindistan'a giderken Antalya'da bi okey molası verelim dedik.Ne de olsa yolumuzun üstü.Hasan Kütük ve Mehmet Ay'la masaya oturduk.Boyumun ölçüsünü aldım.
Akşam yemeğinde Korcan da bizlerle birlikteydi, sonra işi vardı :)
Konaklama Mehmet Ay Apart.
Bugünün km si : 265
Toplam km : 623
Day 4
On the way to India we gave a break in Antalya for playing cards.We had a dinner with Korcan,Hasan Kutuk and Mehmet Ay.
Accomadation:Mehmet Ay Apart.
Todays km:265
Total km:623

27 KASIM CUMA Kalkan 27 NOVEMBER FRIDAY


''Durduk Telmessos'ta.Sıcaktı dostaların ağırlaması,zengindi sofraları,rahattı döşekleri,Cilicia'ya varan yaman yoldan önce bir nefesti '' dedi Simurg.
Vardılar Simurglar Cilicia'nın kırıcı yolunu aşıp Yüzül Kalesine oradan Tella'ya.Baktılar bir nefeslik mesafe kala Mardeler'in diyarına,öğrenmişti kolları bacakları yolun çetinliğini henüz başlarında,sağlamdı zaferin atının yere basışı her daim.Yol ''gel'' diyordu onlara, daha nice güzellikler vaad ederek......(Saki Emre)
3.Gun
Yol yapmaktan çok yorulduk Kalkan'da bir gün daha kalıp keyif yapmaya karar verdik.Güne Barış'ın hazırladığı harika kahvaltıyla başladık.
Mustafa Triumph'u kullandı.
Güzel havada Kaş'ta yürüyüş yaptık.Akşam da evde barbekü.Abartmıyorum yediğim en güzel, yağsız, kokusuz pirzola yummy...Manyak hayatımız var.
Bugünün km si : 0
Toplam km: 358

Day 3
We got tired to ride(!) So we decided to stay one more night in Kalkan.We had a walk in Kas.And in the evening barbecue.We have a nice life...


26 KASIM PERŞEMBE Dalyan-Fethiye-Kalkan 26 NOVEMBER THURSDAY


2.GÜN
Dakka bir gol bir fotoğraf makinası çalışmıyor.Dilek bize İzmir'den pil buldu ve Fethiye'ye gönderdi.Süpriz sorun pilde değilmiş.Şarjkablosu bozukmuş.Ama yine de çalışmıyor.Deniz Türk usulü merceği kurcalarken sorunu çözdü ; sıkışmış :)
Motorun ve çantaların yedek anahtarlarını evde unutmuşuz.Onları da Emre Fethiye'ye gönderdi.Ama 12'den 17'ye kadar beklemek zorunda kaldık.Bizde dostları ziyaret ettik.İbrahim Koç , Mehmet Özdemir ve ayaküstü de olsa Ceylan.
Akşam hava karardıktan sonra Kalkan'a vardık .Konaklama : Mustiler'in evi.

Bugünün km si: 152
Toplam km : 358
Day 2
Bad news...Camera is not working.We thought that battery was the problem.The lens was not opening.Deniz tried to check the camera.Somehow he fixed it.
By the way we forgot the spare keys of Triumph in our house.Emre sent them to Fethiye.Till
5 pm we had to wait for the delivery.During that time we visited our friends.We reached Kalkan at night.
Accomadation;Mustis house
Todays km:152
Total km:358

25 KASIM ÇARŞAMBA Bodrum-Dalyan 25 NOVEMBER WEDNESDAY Bodrum-Dalyan

Uçmuş Simurglar İyon kıyısına tekrar,almak için engelleri aştılan tılsımlı parşomeni.Tan vakti alıp parşomeni biliciden koyulacaklarmış yılmadan,şaşmadan rotalarından...Hikaye devam etsin....Herkes izlesin dinlesin.Döndü zaman çarkı,aktı kum....













1.GÜN
Bugün tekrar yola çıktık.Dalyan'dayız,Emrahlar'ın yeni evlerindeki ilk misafirleriz.Becky'nin süper Lazanyası ile ödüllendiriliyoruz.Yanında da kızarmış soslu ekmek ve fırında patates sweet....
Emrah'tan nehir kenarında yeni balık tutma teknikleri öğrendik.Deniz Becky'yi motorla gezdirdi.İngiliz ya zaten motoru görür görmez ''Woww Triump'' dedi.Vatan hasretini onu koklayarak giderdi.
Buarada Tolga'nın tavsiyesine uyarak ''top case'' i çıkarıp onun yerine ''sosis çanta'' taktık ve uyku tulumları,çadırı,matları almadık.Sonuçta motorun yol tutuş problemini çözdük,atılmaktan kurtuldum :)
Bugünün km si : 206
Toplam km : 206



Day 1

We are on the road again to Dalyan.We would be the first guests in our friends Becky and Emrahs new home.Beckys super Lazania was wainting for us...yummy.This was the best ever.

Emrah taught us fishing.Becky strolled around the city by Triumph with Deniz.


Today : 206 km

Totally :206 km

14 KASIM CUMARTESİ-Geri dönüyoruz 14 NOVEMBER SATURDAY-We are going back to Bodrum

Dalyan'a Beckyler'e gidecektik.Yolumuz kısa diye sabah geç kalktık ve biraz da keyif yaptık.Göksel hayatında ilk defa Taraf gazetesi satın aldı(hatır için çiğ tavuk yenir hesaaabı)
Sohbet sohbet, ee sonra yola koyulalım artık dedik.Deniz'i şeytan dürttü.Motor numarasını kontrol etti.O da ne?????Motor üzerindeki numarayla ruhsattaki motor numarası aynı değil.Upssss...
Sınırda sorun olacağından evrakları düzeltmek için kös kös geri döndük.

We were planning to go to Dalyan which is so close to Marmaris.Thats why we woke up late and enjoyed our breakfast with our friends,chatted about politics.
Finally we decided to leave.Deniz checked the engines number.Suprise....It was not the same in the papers of the bike.This would be a big problem in the border.Thats why we had to turn back to Bodrum to correct.

13 KASIM CUMA Bodrum-Marmaris 13 NOVEMBER FRIDAY

Altın postun ışıltısı çağırırdı Simurgları.....

Zaferin atı hazırdı......

Zaferin atı homurdu,iki can yola koyuldu.....



























Karia'da bir kulede yaşarmış Saki ve anlatırmuş giden simurgların hikayesini.Simurg günlükleri başlasın.
Deniz ile Elüf gız sabahtan yola koyulmuşlar.Zerdüşler diyarından geçip,ummanlar aşsın daha büyük ummanın kıyısına varaca,oradan göğü delen dağların eteğine varıp,masallar alemini gezeceklermiş.Yolları açık,keyifleri hoş olsun ve dahi tekerleri her daim düz bassın,zaferin atı yolundan şaşamasın,duyduk duymadık kalmasın,herkes dötrgöz izlesin.Hikaye başlasın.....
( Saki Emre)

Sabah 10'da Oasis'ten dostlarımız bizi uğurladı ve yol başladı.Anayoldan gitmeyelim dedik.Mumcular-Ören üzerinden Akyaka ve ilk durak Marmaris.Göksel ve Berrin bizi karşıladı.Süper bi akşam yemeği yedik.Güveçte Laos.Konaklama Gökseller.
İlk gün dumuru:Sırf güneş diye Ören kavşağının tam ortasındaki yeşil alanda masa atıp neşe içinde okey oynayan yaşlılar gördük :) Acemiliğimize geldi durup fotoğraflarını çekemedik.
Deniz yol boyunca çok ağır olduğumuzdan ve motorun yolu tutmadığından şikayet etti.Sanırım Türkiye'den çıkmadan beni atacak.

We left our friends in Bodrum and we had the road to Marmaris.On the way Deniz was complaining about the weight.It was difficult for him to balance.Ups!I am the heaviest "thing"on the bike.
Our friends Goksel and Berrin were waiting for us.We stayed at their home in Marmaris.
The funniest thing is today the old men playing cards just in the middle of junction.:)))Unfortunately we couldnt take a photo.