15 Aralık 2009 Salı

15 ARALIK SALI Tahran







21.Gun
Ben otelde kalip dinlenmeyi tercih ettim,Deniz ise Tahran da tasimacilik yapan sirketlerin listesiyle sabah erkenden odadan ayrildi.Otel resepsiyonundan bir iki tanesine telefon actirmis,adresleri dogrulatmis,adresleri resepsiyoniste farsca yazdirip,otelin cagirdigi taksiyle gitmis.Bir,bir bucuk saat sonra burnundan soluyarak geri dondu.Salak sofor adresi bulamamis,yolda 6-7 kisiye sormus,adresin yanlis oldugunu iddia etmis,yoldan bi daha aramislar ve buna ragmen yine adresi bulamamis.Deniz "Otele don"demis.O ise bulacaginda israrliymis.Otele dondugunde taksici 10 bin tumen istemis.(Yaklasik 15 lira ama 100km lik turda 15bin tumen vermistik.Hatirlatirim)Bu yuzden soylenerek odaya geldi.Giyindim,disari cikarken resepsiyondan otelin sahibiymis gibi davranan amca "Isini hallettin mi?" diye sordu.Deniz durumu anlatti.Cok sinirlendi taksi duragini aradi.Sesini yukseltti.Bize donup"Olmaz oyle sey bu isi halletcez"dedi.Biz ciktik.
Dun aksam meyve suyu ictigimiz kafeye tekrar ugradik.Birer muzlu sut icerken bizim eleman Tahran tren istasyonunu aradi.Hergun tren var Istanbul a ve kisibasi 25 dolar(Sonradan bu bilginin yanlış olduğunu öğrendik).Motoru da yanimizda goturebiliriz.Bu bi alternatif olarak aklimizda.Birde Bandar Abbas dan Aqaba(Urdun) ya gondermeyi deneyecegiz.Sizin anlayacaginiz Hindistan yatar.Butce meselesi.....Fazla desmeyin:)
Uzun yuruyus sonunda Golestan Sarayi ni bulduk.Deniz gorevliye kokartlarimizi gosterdi.Ilk basta"Hayir"dedi.Ama sonradan bahcede dolasmamiza izin verdi.Kokart yine ise yaradi.Buraya gelirken aldigim bas ortusuyle rahat etmiyordum.Yenisini alayim dedim.Bi dukkana daldik.Yerde sapi olan bir suru yarim metre uzunlugunda zincirler vardi.Deniz onlarla kendilerini dovduklerini soyledi.Ihtiyaciniz varsa o dukkandan alabilirsiniz.Haydi bakaliiiimmmm......
Park-e Shahr a gittik.Ogle yemegini bu parkin ortasindaki restorantta yedik.Lüle(bi cesit kebab)+kekik nane karisimli ayran.
Tahran pazarinin icinde Imam Humeyni Camisini aradik,bulamadik.

1 yorum:

  1. boşverin hindistanı neyim dönün memlekete. buralarda yalnız kaldık. yeni meseleler var. tezelden yetişin gene başım dertte.ama bu sefer feci bi dert. hadi bakem :)

    YanıtlaSil